Klezmajeur
Klezmer met een kwinkslag
Foto van Klezmajeur in het theater
Klez La Vie!!!!
Foto van Klezmajeur op een feest
A Mentsh
Foto van Klezmajeur bij een culturele avond
Reacties

Klez La Vie!!!!

Met ons vorige theaterprogramma Klez La Vie!!!! namen we u mee met een jonge rabbijn die nog veel te leren had over de uitdagingen en tegenslagen die het leven biedt. Het geheel was natuurlijk humoristisch en bood melancholische zang, samen met uitbundige feestmuziek, want het liep allemaal wel goed af!

Het verhaal:
Een jonge rabbijn wijdt zijn leven aan studie en boeken, maar heeft weinig levenservaring. Een oude wijze collega geeft hem de raad om de praktijk in te gaan. En zo gaat hij op pad. Onderweg treft de jonge rabbijn een dorp in rouw; een bruiloft kan onverwacht niet doorgaan, omdat een zorgvuldig bijeen gespaarde bruidsschat is verdwenen. Ruzie en verwijten alom. De jonge rabbijn staat voor de vraag wat wijs handelen nu inhoudt. De bewoners zetten zich na zijn wijze woorden in om de bruiloft te redden. En dat besluit betekent… feest!

Duur

Was twee keer ruim drie kwartier; in overleg aanpasbaar.
Een CD met een groot deel van de nummers is nog beschikbaar.

A Mentsh

Ons nog oudere theater programma 'A Mentsh' was een verhaal over de vele moeilijkheden die de jonge Yoshke moest doorstaan voor hij een 'Mentsh' geworden was. Een CD met een groot deel van de nummers is nog beschikbaar.

Reacties

Onbekende bezoeker, Oosterhout

"Ik ben onlangs in het xxxx theater geweest (het betreft een groot gerenommeerd theater) naar iets wat ze klezmer noemden. Ik heb vandaag halverwege de eerste helft al meer plezier gehad dan toen de hele avond."


En ...

EEN NIEUW

THEATERPROGRAMMA

... is in de maak!

Privacy: we verzamelen geen cookies, we houden geen gegevens bij. Mocht u ons mailen dan gebruiken we uw emailadres alleen voor de directe correspondentie over het desbetreffende onderwerp.
Als u dat aangeeft bewaren we uw adres voor toekomstige contacten, en anders verwijderen we het emailadres wanneer het optreden is afgehandeld.
Mocht u naar Youtube of Facebook doorlinken dan gelden de desbetreffende privacyregels.